Sociale Inclusie

Als internationaal toptennisevenement willen we graag hét verschil maken! Iedereen is immers even waardevol! We hechten daarom ook veel waarde aan de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid van het evenement. Dit uit zich o.a. door het laten plaatsvinden van het enige internationale graveltoernooi voor rolstoeltennissers in Nederland. Daarnaast vinden de Challenger Droomdagen plaats waarbij in samenwerking met Sport Zeeland mindervalide mensen proactief deelnemen aan het evenement. Dit doen we door tijdens de Challenger deze doelgroep kennis te laten maken met tennis, maar ook andere sporten  tijdens Special Heroes Day. 

Daarnaast zullen er gedurende de Challengerweek Meet and Greet sessies plaatsvinden met bekende Nederlandse ambassadeurs in de sport en/of tenniswereld, er worden sportkennismakingslessen georganiseerd en er worden clinics verzorgd. 

Kortom, de doelgroep wordt voorzien van een geweldig sportief programma inclusief vervoer, faciliteiten, materialen en verteer op het evenement. Sport wordt als middel ingezet om sociale doelstellingen en integratie te stimuleren en te realiseren. 

Om dit geheel te kunnen bewerkstelligen worden er nauwe samenwerking aangegaan met de gemeente Middelburg, Middelburg M800, doelgroep instanties en ervaringsdeskundigen zodat wij ondersteuning gedegen en waardevol in kunnen zetten voor deze (kwetsbare) doelgroep.

 

 

 

Niet alleen het stimuleren om te sporten en het laten genieten van sport staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. We vinden het ook heel erg belangrijk dat we de mogelijkheid kunnen bieden aan mensen met (een vorm van) een handicap om als gelijkwaardige collega het evenement mee te draaien. Met de belangrijke bijdrage van de medewerkers van Gors maken we voor het tweede jaar ons Challengerteam compleet. Zij verzorgen niet alleen al het print- en drukwerk tijdens deze week, maar zij zullen ook de VIP-genodigden bedienen op het VIP-topdeck, de vrijwilligers ondersteunen daar waar nodig en niet geheel onbelangrijk...helpen bij de op- en afbouw van het evenement. Daarnaast zorgen ze voor gezelligheid, een ongedwongen sfeer en laten ze zien dat iedereen belangrijk is en welkom!